İSTANBUL 000-000-0000

Derin doku masajı

Öne Çıkanlar

Tüm Masözleri Görmek için Tıkla

Derin doku masajı nedir ?

Derin doku masajı ‘teneke üzerinde’ söylediklerini yapar – kas dokusunun daha derin katmanlarında çalışan bir masaj tekniğidir.

İsveç masajına benzer şekilde, derin doku masajı diğer tedavilere göre daha yavaş ve daha sert vuruşlar ve basınç kullanır – belirli bölgelere konsantre olan ve kasların ve tendonların liflerini takip eden veya karşılayan derin parmak basıncı.

Derin doku masajı, bir dizi farklı terapiyi tanımlayan battaniye bir terimdir ve genellikle tıbbi olarak fizyoterapistler, kayropraktörler ve benzeri tarafından kullanılır.

Derin doku masajı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir çok masaj formunda bulunur:

  • Isveç masajı
  • Tayland masaj
  • Spor / kas masajı
  • Lenfatik drenaj

Derin doku masajı, kas ağrısı olan insanlar için özellikle etkili bir masajdır.
Karşılaşamayacağınız daha az ana akım derin doku tedavilerinden bazıları.

Cupping

Gwyneth Paltrow tarafından sırtı açık bir elbise ile sergilenen bu geleneksel Çin tıbbı uygulaması, geçici olarak cildinizde yükseltilmiş, kırmızı fincan şeklinde ‘wheals’ bırakır. Vücudunuza ısıtılmış bir fincan yerleştirilir ve cildinizi emen bir vakum oluşturulur. Bu emme fazla sıvıyı ve toksinleri kas dokusundan boşaltır ve sinir sistemini uyarır ve kaslarınızı ve cildinize kan akışını getirir. Anlık etkiler biraz endişe verici görünüyor (bkz. Gwyneth) ama derinden rahatlatıcı bir tedavidir.

Çapraz lif sürtünmesi

Bu özel masaj tedavisi, kasların lifleri boyunca çalışan kronik kas gerginliğini tedavi etmek için kullanılır.

Tetik nokta tedavisi

Bu tedavi, vücudun belirli bir kısmına kan akışını geçici olarak durduran ve daha sonra serbest bırakarak, o vücut kısmını taze kanla sulandırarak belirli tetik noktalarına baskı yapar. Kulağa garip geliyor ve o da garip geliyor; arterlerinize geri döndüğünde ve uzuv aniden sıcak ve güçlü hissettiğinde kanınızın ne kadar güçlü olduğunu fark edersiniz. Bu tedavi, vücudunuza taze oksijen döküp pompaladığı için dolaşımınızı başlatır. Bu teknik aynı zamanda Tay masajının bir özelliğidir.

Bali dili ve Endonezya masajı

Bunlar miyofazide çalışan derin doku masajını içerir (aşağıya bakınız); tedavi çeşitli masaj teknikleri, refleksoloji, akupresür ve aromaterapiyi birleştirir ve spor yaralanmalarını iyileştirmede oldukça etkilidir.

Miyofasyal gevşeme

Fasya vücudunuzdaki her kas, kemik, organ, sinir ve kan damarını çevreleyen sert bir dokudur. Miyofasyal salınım, gerilimi ve dolayısıyla vücudun derinliklerinde ağrıyı azaltan bir germe tekniğidir. Bazı yumuşak doku problemleri olan hastaları tedavi etmek için fizyoterapistler tarafından kullanılır. Aynı zamanda “bağ dokusu masajı” olarak da adlandırılır.

derin doku masajı

Derin doku masajı ne işe yarar?

Derin doku masajı, kasların yenilenmesine ve gevşemesine yardımcı olur, kan akışını ve böylece vücudunuzun etrafındaki oksijen akışını artırır. Bu, çok ağrılı ve gergin kaslardaki toksinlerden kurtulur, bu da güçlenmelerine ve iyileşmelerine yardımcı olur.

Derin doku masajı genellikle kazalardan kurtulan insanları tedavi etmek ve yetersiz kullanılan kaslarda kan dolaşımını arttırdığı, vücuttaki kronik kas gerginliğini giderdiği ve Skar dokusunu ve “düğüm” derinliğini parçaladığı için kaslarda.

Gitmeden önce

Derin doku masajının amacı sizi rahat ve mutluluk dolu hissetmek değildir; belirli fiziksel, kas problemlerini çözme eğilimindedir. Özel huzur okyanusunda kaybolmanız pek olası değildir, bu yüzden işe geri dönmeyi, araba sürmeyi veya daha sonra dışarı çıkmayı kendiniz mahvettiğinizi hissetmeden planlayabilirsiniz!

Önlemler

Aşağıdaki durumlarda terapistinize her zaman bilgi verin:

  • Hamile olabileceğinizi düşünüyor
  • Kalp veya solunum problemleri öyküsü var
  • Eklemler ilgili sorunlarınız var
  • Cilt alerjiniz veya durumunuz varsa
  • Son zamanlarda ameliyat olduysa veya yaralanmaya eğilimli veya iyileşiyorsa
  • başka herhangi bir tıbbi durumunuz varsa veya herhangi bir tür tedavi görüyorsanız

Bu, sahip olabileceğiniz tedaviyi veya terapistin vücudunuzun hangi bölgelerinde çalışabileceğini etkileyebilir.

Akut veya uzun süreli zihinsel sağlık sorunları olan kişiler için derin doku masajı da önerilmez.

Herhangi bir masajda olduğu gibi, önceden büyük yemeklerden ve alkolden kaçınmak iyi bir fikirdir. Ayrıca masajdan önce ve sonra bol su içmelisiniz.

Derin doku masajından ne beklenir

İstanbul derin doku masajı için bir doktor veya başka bir uzman tarafından sevk edilmiş olabilirsiniz. Genel olarak, belirli problemler için derin doku masajı önerilir, bu yüzden zaten ne bekleyeceğinizi biliyor olabilirsiniz. Bu masaj tedavisini kendiniz yapmaya karar verdiyseniz, terapiste olabildiğince fazla bilgi verdiğinizden emin olmanız gerekir.

Terapist sizinle olan herhangi bir özel probleminiz, bir yaralanma veya kas gerginliğinin nasıl geliştiği veya kötüleştiği, yaşam tarzınız, egzersiz rutininiz, diyetiniz ve benzeri. Hakkında konuşacaktır, böylece size en iyi nasıl yardımcı olacaklarını bilirler.

Nasıl hissettiğinize ve gittiğiniz terapist veya tedavi merkezine bağlı olarak, gevşek oturan rahat kıyafetler veya sadece bir havlu giymeniz gerekecektir. Yağlar kullanılabilir, ancak aromaterapi yağları olma olasılığı düşüktür. Bu, yumuşak ışık ve müzik beklediğiniz bir masaj değildir.

Derin doku masajı seansının veya kursunun uzunluğu, ihtiyacınız olan şeye bağlı olarak değişecektir. Bir seansın bir saatten fazla sürmesi olası değildir ve profesyonel bir sporcu olmadığınız sürece bir kurs muhtemelen birkaç hafta veya ay boyunca aralıklı yaklaşık altı seans içerecektir.

Sıcak ipucu!

Masajdan önce ve / veya sonra sauna veya buhar banyosu yapın, çünkü bu kasları yatıştırır ve ısıtır ve tedavinin etkinliğini artırır.

Sonradan

Derin bir doku masajından sonra biraz ağrılı veya yorgun hissedebilirsiniz, bu yüzden oraya gidip yerleşmek ve daha sonra yatmak veya duş almak için kendinize bol zaman verin. Herhangi bir rahatsızlık birkaç saat içinde ortadan kalkmalıdır.

Kaslardaki toksinleri temizlemeye devam etmek için bol su içmek gerçekten önemlidir.

Copyright © 2020 İstanbul masaj masöz bayan ilanları