Kendi kendine masaj, çok çeşitli endişeler için kullanılabilecek güçlü ve erişilebilir bir araçtır. Stres ve kaygıyı yönetmekten, sindirim şikayetlerini rahatlatmaktan, ağrıları ve ağrıları yatıştırmaktan, cilt sağlığını iyileştirmekten, lenfatik drenajı artırmaktan ve daha pek çok şeyden. Kendi kendine masaj yapmak sadece ucuz ve herkes için erişilebilir olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzu ve daha derin, daha sezgisel bir düzeyde olma durumunuzu beslemek ve onunla bağlantı kurmak için önemli bir zamandır.

Anadolu yakası masöz ilanları kapsamında masaj hizmeti almak istiyorsanız sitemizin terapistler bölümünden masöz bulabilir ve masaj hizmeti alabilirsiniz. alanında en iyi masözlerin ilanlarını bulabileceğiniz sitemizde çok mükemmel hizmet almanız şans değil bir gerçektir.

Kendi kendinize masaj yapın
Kendi kendinize masaj yapın

Ayurveda ve Kendi Kendine Masaj

21. yüzyılda karşılaştığımız sıkıntı ve endişelerin üstesinden gelmek için kendi kendine masajın nispeten “yeni” ve modern bir yol olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak kendi kendine masaj, kökleri dünyadaki klasik kültürlere dayanan eski bir şifa uygulamasıdır. Gelen Ayurveda tıbbında sıcak yağlar veya birlikte, kendinden masaj abhyanga, genel sağlık ve esenlik için bütünsel bir şifa sisteminin parçası olarak günlük olarak yapılır. Günlük tam vücut ılık yağ masajı, varlığınızın tüm bölümlerini beslemek için biriken stresi ve toksinleri çözerek, güçlü bir yeniden şarj edici ve zihin ve vücut canlandırıcı görevi görür. 

Beden, zihin ve ruh için bir tonik veya ilaç olarak kabul edilir. Abhyanga’da (ve genel olarak kendi kendine masajda), kullanılan yağların iyileştirici nitelikleri transdermal olarak emilir bu, vücuttaki en büyük organın, cildin, vücuttan toksinlerin atılması veya vücuttan toksinlerin emilmesi gibi işini en iyi şekilde yapmasına yardımcı olur. dokulara besleyici yağ. Bu Ayurveda pratiğinin her gün yapılması teşvik edilir, kişisel bakım ve kendini sevme için şifalı bir günlük ritüel haline gelir.

Kendi Kendine Masaj Teknikleri ve İpuçları

Daha önce hiç denemediyseniz, kendi kendine masaj yapmak göz korkutucu görünebilir – sonuçta, masaj terapistleri sıkı bir eğitimden geçer ve bu da sadece birkaç kişinin yapabileceği bir şey olduğu izlenimini verir. Bununla birlikte, neredeyse herkesin kendi kendine bakımını ve genel sağlık ve refahını geliştirmek için rutinlerine dahil edebileceği bir dizi basit ve kolay teknik vardır.

Profesyoneller, bir bölgeye yaklaşık 30 saniye ile bir dakika arasında masaj yapmanın vücuttaki gerginlik hissinin gevşemesine ve cilt ile dokunun daha esnek hale gelmesine neden olduğunu belirtmişlerdir. Aşağıda vücudun farklı bölgeleri ve hemen hemen herkesin yapabileceği bazı temel kendi kendine masaj teknikleri ve ipuçları bulunmaktadır.

Baş – stresli ve endişeli olduğumuzda, başımızda ve yüzümüzde gerginliği depolarız . Baş ağrısı için şakaklarınıza masaj yapmaya başlayın, parmak uçlarınızla daireler çizin. Saç derinize doğru ilerlerken dairelerinizin boyutunu ve basıncını artırın. Kafa derinizin önünden arkaya doğru hareket ederken basınç seviyesinin nazik ama sabit olduğundan emin olun.

Boyun – avuç içi öne bakacak şekilde iki elinizi de başınızın arkasına getirin. Her iki baş parmağınızı kafatasının tabanına yerleştirin ve dairesel hareketlerle ovalayın. 30 saniye ile 1 dakika arasında devam edin, ardından parmak uçlarınızla trapeziusunuzla karşılaşana kadar omurganın her iki tarafına yavaşça masaj yapın, burada durup parmaklarınızı dairesel hareketlerle ovun.

Omuzlar – Sağ veya sol omzunuzu elinizle nazikçe tutun ve ekmek yoğuruyormuşsunuz gibi yoğurma hareketiyle masaj yapın . Omzunuzun üstünden aşağı doğru yoğurmaya devam edin ve boynunuzun yan tarafını geri alın. 20 ila 30 saniye devam edin. Boynunuzun ve omzunuzun karşı tarafında tekrarlayın.

Göbek – mideye masaj yapmak, sindirimi hızlandırmaya veya rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Avuç içlerinden birini veya her ikisini kullanarak karnınızı saat yönünde ovalayın – bu, yiyeceklerin bağırsağınızda hareket ettiği yönün aynısıdır.

Ayaklar – ayaklarınızı 15-20 dakika boyunca Epsom tuzları ile ılık suda bekletin. Rahat bir oturma pozisyonunda, ayağınızı bacağınızın üzerinde karşı dizinizin üzerine gelecek şekilde kaldırın. Ayak parmaklarından başlayarak, baş parmaklarınızla dairesel hareketlerle ovalayarak ayak tabanına masaj yapın. Bunu ayağın ve topuğun kemerinin üzerine getirin. Yönü ters çevirin ve 20 ila 30 saniye tekrarlayın.

Güzel bir yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir